logo
news cover image

Відбулась зустріч Національної платформи доброчесності з представниками хокейної спільноти України

12/15/2023


image

15 грудня в конференц-залі Національного університету фізкультури і спорту України відбулася зустріч членів міжвідомчої робочої групи «Національна платформа доброчесності спорту» під керівництвом її голови, виконуючого обов’язки Міністра молоді та спорту України Матвія Бідного з представниками Федерації хокею України.

Відкриваючи захід, Матвій Бідний наголосив на важливості напряму політики доброчесності спорту у діяльності Міністерства.

«Маніпулювання спортивними змаганнями є величезним викликом спорту сьогодення. Ми постійно чуємо про розслідування, пов’язані з порушеннями чесної гри у спорті, участю спортсменів у договірних матчах. Через постійне зростання кількості маніпулювань та інших порушень спортивної доброчесності перед спортивною сферою постає завдання протидіяти і запобігати цим явищам» - наголосив очільник Міністерства.

image

Секретар Національної платформи доброчесності спорту Наталія Радчук презентувала правові засади, склад та основні завдання діяльності міжвідомчої робочої групи, яка об’єднує у своєму складі представників державних органів, громадських організацій спортивної спрямованості та приватного сектору.

Також Наталія Радчук поінформувала про результати роботи Національної платформи у 2023 році, зокрема статистику розгляду міжвідомчою робочою групою повідомлень про порушення спортивної доброчесності, та презентувала веб-сайт Національної платформи доброчесності спорту.

image

Олексій Перевезенцев, перший віце-президент НОК України та заступник голови міжвідомчої робочої групи поінформував про нововведення Міжнародного олімпійського комітету у боротьбі з маніпулюванням спортивними заходами та заходи, які вживаються Національним олімпійським комітетом на напрямі спортивної доброчесності.

Віце-президент Федерації хокею України Олександра Слатвицька презентувала напрацювання та проекти Міжнародної федерації хокею, міжнародний досвід боротьби з порушниками правил чесної гри та пріоритетні напрями роботи ФХУ щодо протидії маніпулюванням та іншим порушенням спортивної етики та чесної гри.

Також Національна платформа доброчесності спорту та Федерація хокею України узгодили проведення низки спільних заходів з тематики просування принципів доброчесності спорту у 2024 році.